По предложение на Владимир Путин

Русия има нов премиер. Държавната Дума одобри досегашния шеф на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин на поста.

Нито един депутат не гласува против кандидатурата му, а едва 41 се въздържаха. Минути по-късно, президентът Путин подписа указа за официалното му назначаване.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Като свой приоритет бившият вече данъчен шеф и настоящ премиер  посочи дигиталната икономика и премахването на бариерите пред бизнеса. Но на първо място той обеща да провери националните проекти и да разбере какво пречи на тяхното изпълнение.

 

„Работата по националните проекти трябва да бъде ускорена. Президентът подчерта, че хората трябва усетят истинските промени. В момента, това не се случва навсякъде”, казва Мишустин.

Путин предложи шефа на Федералната данъчна служба Мишустин за премиер

Бавното изпълнение на националните проекти и слабият икономически растеж бяха една от основните критики към досегашното правителството. Мишустин изключи възможността за намаляване на данъците, но обеща целева помощ за бедните руснаци, които са около 20 милиона. Въпреки че няма да облекчи данъчната тежест, той има одобрението на хората.

„Това не е първият път, в който руско правителство подава оставка. Президентът е все още на поста си и всичко е нормално. Под ръководството на президента Путин, новото правителство ще се справи по-добре и развитието на Русия ще се ускори”, казва Юри, гражданин на Русия.

„Всъщност, оставката на правителството е промяната, която руснаците искаха да видят”, споделя Олег.

Новият премиер Михаил Мишустин ще обяви новия състав на кабинета в близките дни.