Феновете на „Ботев” (Пловдив) готвят протест пред посолството на Гърция в София

Голям протест готвят феновете на „Ботев” (Пловдив) пред посолството на Гърция в София. Той ще се проведе тази събота от 11 часа. Близките на убитото в Солун момче настояват за справедлив процес. 4 автобуса с приятели на момчето ще тръгнат от Пловдив за столицата в събота.

Родителите на 28-годишния Тоско Бозаджийски са благодарни на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев за това, че държавата застава зад тях. България ще прави паралелно разследване на смъртта на младежа. До трагичния случай се стигна, след като деветима пловдивчани бяха нападнати от ултраси на гръцкия ПАОК в Солун.

И българската прокуратура ще разследва смъртта на Тоско Бозаджийски

 

 

„Срещатa беше организирана с цел държавата да ни помогне в тази тежка битка и за разкриване на всички виновни за смъртта на сина ни. Имаме уверението от един човешки разговор, че държавата ще направи всичко възможно процесът да бъде следен изкъсо. Ще започне и паралелно съдебно производство от Софийската градска прокуратура. Доколкото разбрах, министърът на правосъдието е изпратил писмо до гръцките институции с цел изискване на документи. Искрено се надявам случаят да не се потули, но имаме известни страхове за обективно разследване”, каза бащата на Тоско – Георги Бозаджийски.

Борисов иска законодателни промени, свързани с престъпленията, извършвани от непълнолетни (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Наистина се надявам, със съдействието на двете държави, да се проведе един справедлив процес и виновните да получат адекватни наказания. Апелът ми към властите е всеки по веригата да си свърши работата. Като родител мога само да кажа, че това е най-голямата загуба, която човек може да преживее. Моят син отиде в Гърция като турист, а го прибрахме в катафалка. Нямам думи, с които да опиша емоциите си. Надявам се в събота повече хора да дойдат на протеста в София пред гръцкото консулство”, добави майката на Тоско – Александра Бозаджийска.

Репортер: Илиян Велков