Румен Томов не е спрял търговската си дейност като ЕТ в срок

Два месеца след изборите Благоевград може да остане без кмет.  Административният съд в града излезе със становище, че правомощията на Румен Томов трябва да бъдат прекратени, тъй като той не е закрил дейността като едноличен търговец в указания от закона срок. 

До дни: Решават дали да прекратят правомощията на кмета на Благоевград

Румен Томов спечели изборите след балотаж срещу Атанас Камбитов. Малко след това именно екскметът подаде сигнал срещу наследника си за това, че управлявайки града, ръководи и собствена фирма. Засега Румен Томов отказва коментар, но от общинската избирателна комисия са длъжни да препотвърдят съдебното решение.

4 жалби в съда оспорват пълномощията на кмета на Благоевград

„Чисто технически във времето означава да уведомим президента за ситуацията, който пък със свой указ да насрочи частични избори, тъй като няма да бъдат нови по смисъла на закона. Ние сме орган, който е обвързан да изпълни задължителните указания на съда. За неизпълнение на съдебно решение, съответно се носи както финансова така и наказателна отговорност от членовете на органа, който откаже да изпълни съдебното решение, като пак казвам нашето решение трябва да бъде преповтаряйки съдебното да прекрати предсрочно пълномощията на обявения за избран кмет”, коментира председателят на Общинската избирателна комисия в Благоевград адв. Мартин Бусаров.