Всички училища в София-град ще бъдат във ваканция до 4 февруари

Грипна епидемия от днес в София, областите Кърджали, Хасково и в община Луковит. До второ нареждане се спират детските и женските консултации, плановите операции и свижданията в отделенията. 

На границата между първия и втория срок затворени остават стотици училища. Само в София заради грипната епидемия вкъщи до 6-ти февруари ще са около 130 000 ученици.

ОТ ВТОРНИК: Грипна ваканция и в Пловдив

Лекарите съветват по-големите деца да избягват събиранията с приятели в този период. А възрастните да не подценяват симптомите и да търсят медицинска помощ.

Днес е преустановен учебният процес в 674 училища в страната, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. От днес, 27 януари, до 4 февруари поради висока заболеваемост е преустановен учебният процес във всички училища в област Благоевград. В област Ямбол е обявена грипна ваканция от днес до 4 февруари.

Училищата в София-област ще излязат във ваканция от утре, 28 януари до 4 февруари, включително.

Грипна епидемия в София

В област Перник грипната ваканция ще започне утре и ще продължи до 4 февруари. Шест училища в област Велико Търново преустановяват учебния си процес - в общините Павликени и Сухиндол. Там няма да има занятия от 27 до 29 януари.

В област Ловеч 7 училища ще преустановят учебния процес от 27 до 31 януари. Учениците във всички 32 училища в област Габрово няма да учат от 27 до 31 януари, а в област Кюстендил днес грипната ваканция приключва. В област Кърджали учебният процес ще бъде преустановен от днес до 2 февруари, а в област Монтана - до 29 януари.

Какви са мерките срещу коронавируса и актуалната грипна обстановка у нас? (ВИДЕО)

От утре /28 януари/ в област Пловдив също ще бъде обявена грипна ваканция до 5 февруари, включително.

Всички училища в София-град ще бъдат във ваканция до 4 февруари. Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е неучебен ден, поради края на първия учебен срок.