Според лидера на НФСБ не е упражняван контрол върху лотарийните игри

„Трябва да обясним на хората, че в Закона за хазарта няма пропуск. Той не дава право за различно тълкуване. Това право е узурпирано от един оператор на хазартни игри”. Такалидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира приетите на първо четене промени в закона в студиото на „Здравей, България”.

Според него компаниите, провеждащи лотарийни игри, не са платили по около 600 милиона лева на година, които дължат по закон.

Какво налага промените в Закона за хазарта?

"Безспорно е, че не се е упражнявал контрол", смята Симеонов. По думите му няма официална информация за това колко са произведените талони и колко от тях са продадени.

Лидерът на НФСБ сравни хазарта с наркоразпространението и заяви, че до този момент е имало страх да се предприемат действия срещу хора от тази сфера.

Симеонов коментира и изнесените записи от СРС-та, за които се твърди, че се чува разговор на президента Румен Радев с шефа на Военно-въздушните сили. „И двете страни преминават границите на нормалното. От това губи държавността. Не би трябвало да бъдат изнасяни СРС-та в публичното пространство преди да има доказателства за вина”, заяви Валери Симеонов.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: Депутатите приеха промените в Закона за хазарта (ВИДЕО)

Според него Радев прави оценка на прокуратурата по "безпардонен начин". „Той не трябва да бъде толкова категоричен”, смята лидерът на НФСБ.

Целия разговор гледайте във видеото

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си