Според лидера на НФСБ не е упражняван контрол върху лотарийните игри

„Трябва да обясним на хората, че в Закона за хазарта няма пропуск. Той не дава право за различно тълкуване. Това право е узурпирано от един оператор на хазартни игри”. Такалидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира приетите на първо четене промени в закона в студиото на „Здравей, България”.

Според него компаниите, провеждащи лотарийни игри, не са платили по около 600 милиона лева на година, които дължат по закон.

Какво налага промените в Закона за хазарта?

"Безспорно е, че не се е упражнявал контрол", смята Симеонов. По думите му няма официална информация за това колко са произведените талони и колко от тях са продадени.

Лидерът на НФСБ сравни хазарта с наркоразпространението и заяви, че до този момент е имало страх да се предприемат действия срещу хора от тази сфера.

Симеонов коментира и изнесените записи от СРС-та, за които се твърди, че се чува разговор на президента Румен Радев с шефа на Военно-въздушните сили. „И двете страни преминават границите на нормалното. От това губи държавността. Не би трябвало да бъдат изнасяни СРС-та в публичното пространство преди да има доказателства за вина”, заяви Валери Симеонов.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: Депутатите приеха промените в Закона за хазарта (ВИДЕО)

Според него Радев прави оценка на прокуратурата по "безпардонен начин". „Той не трябва да бъде толкова категоричен”, смята лидерът на НФСБ.

Целия разговор гледайте във видеото