Говори пострадалата медицинска служителка

Нападение по време на работа. Шофьор на линейка и фелдшер в Спешна помощ в Ихтиман са бити от техни пациенти. Нападателите били пияни. След посегателството те избягали, но малко по-късно били задържани. И тримата са криминално проявени. Между тях има роднинска връзка.

„Страхувам се от нападателите, защото бяха много агресивни. Три лица дойдоха във филиала с оплакване, че един от тях е употребил определено количество алкохол и не се чувства добре. Беше прегледан и му беше назначена терапия. Той обаче не позволяваше да му се постави определената медикация”, разказва медицинска служителка, пожелала да остане анонимна.

Нападнаха и биха екип на Спешна помощ в Ихтиман

„След уговорки и молби му беше сложена система и се успокои за известно време. След това обаче започна отново да рита, да буйства. Другите двама братя бяха навън, но влязоха. Помолихме ги, като близки, да опитат да ги успокоят. Те не направиха нищо и също демонстрираха агресивно поведение”, споделя още тя.

За секунди хоспитализираният мъж дърпа системата си, скача и започва да бие служителката и шофьора на линейката, който е неин съпруг. Мъжете събарят медиците на земята и започват да ги бият и ритат.

Медици ще могат да отказват помощ на агресивни пациенти

„Нищо не знаех за тях. По-късно разбрах, че тримата са криминално проявени. Хората казват, че майка им е намушкала мъж във влак и го е убила. В момента е под домашен арест. Нямаме паник бутон във филиала, а само в линейките”, разказва още пострадалата служителка.

Случаите на нападнати медицински служители от началото на годината са три.