Ограничено е движението и през проходите „Печинско“, „Рожен“ и „Превала“

Прохода на Републиката бе временно затворен за движение поради обилен снеговалеж и снегопочистване, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Ограничено е движението за камиони над 12 тона и през проходите „Печинско“, „Рожен“ и „Превала“.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Затворени за движение са и пътищата на територията на общините Доспат, Борино и Девин, поради снеговалеж с висока интензивност и снегопочистване.

Над 350 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите при започналия снеговалеж. Останалите републикански пътища и високопланински проходи са отворени за движение и са проходими при зимни условия, съобщават още от АПИ.

ОПАСНО ВРЕМЕ: Снежни виелици в цялата страна в следващите 48 часа

Поради снеговалеж на територията на Република Гърция на ГКПП Златоград и на ГКПП Илинден  гръцките гранични власти допускат само леки автомобили  с вериги, няма да се допускат товарни и лекотоварни автомобили над 3 500 кг.

Към 13 часа на границите с Република Сърбия, Република Северна Македония и  Република Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Румъния трафикът на ГКПП Дунав мост Русе и Дунав мост Видин е интензивен на изход за товарни автомобили. Поради силен вятър фериботната платформа Оряхово-Бекет днес не работи.

Въвежда се задължително движение с вериги на  МПС до 12 т  без ремаркета и полуремаркета в област Смолян на следните пътища:

II-37 Батак - Доспат,

III-197 граница област Благоевград - Доспат - Борино - Девин,

III-843 Сърница - Доспат,

III-861 Лъки - Рожен,

III-862 Чуруково - Михалково,

III-863 Соколовци - Малка Арда,

III-866 Широка лъка - Девин - Михалково - областна граница Пловдив,

III-8612 Лъки - Рожен - НАО,

III-8632 Момчиловци - Момина вода.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Редактор: