Вижте как двама български дизайнери покоряват света на висшата мода в Париж

Във времето от годината, когато Париж облича най-красивите си дрехи и потъва в лукс и очарование, гениалността на двама български дизайнери докосва звездите – буквално. Журналистът Петя Желева и операторът Росен Коев разкриват историята на двама сънародници, които много успешно са се вписали сред големите модни къщи в света на висшата мода.

Историята на успеха за Ливия Стоянова и Ясен Самуилов започва още през 90-те години на миналия век, когато модата във Франция е синоним на свободата и всеки може да изрази себе си. Случайна среща в двора на училището по изкуства поставя началото на модна марка, която години по-късно ще разчупи утвърдените норми във висшата мода.Българите от години работят в Париж, а гениалността им докосва звездите – буквално. Канят ги с респект на всички големи модни подиуми по света. Сред клиентите им са Лейди Гага, Кейти Пери, Мадона, Бионсе, Наоми Кембъл, Глен Клоуз.

Наричат се “On aura tout vu”, което означава : “Мислите си, че всичко сте видели!” и не е чудно, че иконите в модния бизнес започват да ги търсят. Дизайнерите обличат звезди като Кейти Пери, Лейди Гага, Мадона и Бионсе. Както в живота, така и в модата, за да се посветиш официално в тайнството, имаш нужда от кръстник. Самият Кристиян Лакроа забелязва таланта на Ясен и Ливия и подава ръка на бъдещето, което вижда в лицето дизайнерите.

„Тичай колкото можеш, за да останеш на същото място. Ако пък искаш да идеш другаде, трябва да тичаш два пъти по-бързо..”, казва Царицата в „Алиса в страната на чудесата”. Така живеят Ливия и Ясен, чийто спринт към царството на модата няма финал.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си