Сред пътниците имало китайски гражданин, който се оказал носител на заразата

Още 60 души бяха диагностицирани с новия коронавирус на борда на круизния кораб "Даймънд принсес", акостирал в Йокохама, южно от японската столица Токио, предаде БТА. Националността им не се уточнява. С новите потвърдени случаи броят на заразените на кораба достигна 130.

Нови 97 смъртни случаи от коронавируса само за ден

Плавателната машина с близо 3700 пътници и екипаж беше поставен под двуседмична карантина, след като пристигна в Йокохама на 3 февруари.

ГЕРОИТЕ ЗАД МАСКА: Вижте лицата на медиците, борещи се с коронавируса в Китай (СНИМКИ)

Японското здравно министерство съобщи, че на кораба има граждани на близо 50 страни.
Той е отплавал от Йокохама на 20 януари и се е върнал на 3 февруари. Сред пътниците е имало китайски гражданин, който слязъл на 25 януари в Хонконг и се оказал носител на коронавируса.

Пътниците на кораба се оплакаха от лоши условия. Те са изпратили писмо до Министерството на здравеопазването, в което поясняват, че има и липса на медикаменти, пише БГНЕС. Един от авторите на жалбата твърди, че ситуацията е далеч от представяната в медиите: не достигат или не са доставени лекарства за някои от болните; консултации се предоставят само за чужденците и то на английски език; храната е такава, че не може да бъде консумирана от възрастни хора.

В написаното на ръка писмо се настоява за чисто спално бельо, почистване на каютите, осигуряване на намиращите се на борда пътници с необходимите лекарства и храна.

"Любов по време на... коронавирус": Близо 3 000 двойки се венчаха на масова сватба (СНИМКИ)

Китай отпусна над 10 милиарда долара за борба с коронавируса

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК