Даниал Бейкверди получи условна присъда след опит за убийство

Момче получи условна присъда след опит за убийство. 16-годишният Кристиян Сотиров беше намушкан с нож от своя съученик Даниал Бейкверди през юли 2018 г. след спречкване. След като го напада, Даниал разказа как е „защитил своето". В интертет се разпространи и клип, в който показва оръжието на нападението. Родителите на пострадалото дете искат справедливо наказание и са категорични, че ще търсят правата си. 

Условна присъда за тийнейджър, намушкал с нож свой съученик

„Даниал получи условна присъда с изпитателен срок от 3 години. Преди са били приятели. Впоследствие обаче между тях възниква напрежение. И двамата са били нови ученици в класа. Направена е гей карикатура на сина ми. Даниал отправя заплаха към него и след това го намушква. Имаше късмет, че лекарите успяха да го спасят. Той има 30 см разрез на корема, наранявания на ръката и врата”, разказа бащата Кристиян Сотиров в ефира на „Здравей, България”. 

Ще излезе ли на свобода тийнейджърът, намушкал ученик с нож? (СНИМКИ)

Той допълни, че прокуратурата може да обжалва решението на съда. „Призовавам отговорните институции да си свършват работата. Ще заведем и частен съдебен иск”, каза още бащата на пострадалото момче. По думите му родителите на Даниал не са ги потърсили и не са се извинили за станалото. „Доколкото знам, те се занимават с частен бизнес. Може би не са обръщали достатъчно внимание на детето си”, смята Сотиров.

Повече гледайте във видеото.

Пуснаха от ареста момчето, намушкало с нож свой съученик (ВИДЕО+СНИМКИ)

Остава тежко състоянието на момчето, намушкано от свой връстник