15-годишният Даниал Бейкверди заяви, че съжалява за стореното

Софийският градски съд пусна на свобода 15-годишния Даниал Бейкверди, който през август намушка с нож момче в столичния квартал "Надежда". Това се случи на междуетажна площадка в жилищния блок на ранения - на 16 години.

СНИМКИ ОТ СЪДА ВИЖТЕ ТУК

Малко след нападението, в непосредствена близост до блока, извършителят беше задържан. А в интернет изтече запис с неговите самопризнания. Като причина за извършване на престъплението Даниал посочва онлайн тормоз. 

Пред съда тийнейджърът заяви, че съжалява за стореното и помоли да бъде освободен от ареста, където също бил подложен на тормоз от страна на съкилийниците си. Те го биели и заплашвали, че ще посегнат на родителите му. Магистратите взеха предвид добрата характеристика на младежа, която се потвърждава от успехите му в училище и от впечатленията на неговите преподаватели, които го определят като спокойно и неконфликтно момче.
 
Освен това съдът прецени, че престоят от два месеца в ареста на подрастващ, без други провинения, е достатъчен и му наложи следващата по тежест мярка за неотклонение - надзор от инспектор на Детска педагогическа стая.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано в 3-дневен срок.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.