Едното от тях от години се бори за оцеляването на малкото си момиченце, на което предстои операция в чужбина

Две семейства от Добрич останаха без дом, след като пожар опустоши къщата им в съботната вечер. Едното от тях от години се бори за оцеляването на малкото си момиченце, на което предстои операция в чужбина.

Борбената Сиана е едно от децата на „Българската Коледа”. 5-годишното момиченце от Добрич е с вродена аномалия, която се среща веднъж на 100 000 деца. Момиченцето има луксация на коленете, която води до тежки деформации и претърпява няколко операции. Лекарска интервенция в Германия му предстои отново на 27 февруари, но семейството се сблъсква с нов, тежък проблем – домът им се запалва в събота вечерта. В пожара загива бабата на Сиана.  

СИЛАТА НА ДУХА: Историята на Севджан от Браничево

„Помъчих се да вляза в огъня да спася майка си, но тази гледка, която я видях, на никой не я пожелавам, на никой”, заяви Пламен Михайлов, вуйчо на Сиана.

След огнената стихия, фамилната къща е негодна за обитаване.

Пожар остави без дом семейство в казанлъшко село (ВИДЕО)

„Нямат абсолютно нищо. Останаха без дом, защото той е овъглен. Вътре цялото имущество изгоря. Самата сграда е много стара, около 120-годишна е и е опасна за живеене. Това, което казаха специалисти: най-вероятно трябва да се събори и наново да се построи”, обясни Павлета Димитрова, родственица на семейството.

От вчера в социалните групи за помощ се обединяват съпричастни добричлии. Събират се дрехи и вещи от първа необходимост.

Пламен Михайлов е решен да възстанови къщата с приятели, стига да се намерят фирми, които да дарят строителни материали.

В момента пострадалите са приютени от роднини.