Шофьорът на автобуса не е имал време за реакция, обясни Слав Монов

Разследването на инцидента с 14-годишното момче, което беше обрано и съблечено в автобус на градския транспорт, продължава. Иззети са записите от камерите в превозното средство, които заснели случая с тийнейджъра. Извършителите се издирват.

Междувременно кметът на София - Йорданка Фандъкова изиска незабавна вътрешна проверка, която да установи дали поведението на водача на автобуса е била адекватно. 

Крадци съблякоха голо и обраха дете в автобус в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Малко след 19 часа в петък, 14-годишното момче се качва в автобус 404, за да се прибере. Групичка от няколко по-големи момчета нападнала в движещия се рейс детето, защото върху дрехата му имало емблема на ЦСКА.

Пострадалото момче разказа за случилото се. „Прибирах се от залата на „Локомотив” (София), когато ме нападнаха на спирката на Подуяне. Бях с екип на ЦСКА, при което единият от нападателите ме удари, съблякоха ме и ми казаха „Махай го, идвай с нас и ще те набием”. Единият ме удари, след това аз останах само по долнище. Те разбиха вратата и избягаха”, посочи пострадалото момче.

„Може би са левскари, защото ме питаха дали съм от ЦСКА. Аз казах „да, от ЦСКА съм”. Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено”, каза още пострадалото дете.

В ефира на „Събуди се” директорът на Столичния автотранспорт Слав Монов даде повече подробности за случилото се в автобуса. „Инцидентът се е случил в петък вечерта, малко след 19 часа. Нашият водач е чул, че има конфликт и според него всичко се е случило в рамките на 30 сек. Автобусът е спрял на червен светофар, като през това време вратата е насилствено отворена и въпросните лица се отправят в неизвестна посока”, каза Монов. 

Обраха възрастен човек пет пъти за месец

„Водачът е чул, че има шум и, че възниква някакъв конфликт, но не е имал време за реакция. Въпросното момче, след инцидента, е пътувало до шофьора, докато слезе на спирката си”, добавя той. 

 

 

„Инцидентът се е случил в един от 400-те нови автобуса, там има камери. Днес технически лица ще свалят записите и ще ги предадат на МВР”, заключи Слав Монов. 

В автобуса е имало и паник бутон, който се използва за критични ситуации. Тази обаче  шофьорът не е оценил като такава.   

Репортери: Ивелина Драгнева, Ева Костова, Владислава Тричкова