Той е засечен в Тенерифе

На Канарските острови е открит човек, заразен с коронавируса Ковид-19. Досега в Испания имаше само два регистрирани случая на болестта, като и двамата пациенти оздравяха и бяха изписани.

МЕРКИ СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА: Учение на летището ще тренира готовността на институциите

Новият случай е засечен в Тенерифе, като става дума за мъж, дошъл на Канарските острови от Италия, предават Риа новости и БГНЕС. Той е изолиран и състоянието му се следи от специалисти. Проби от него са изпратени за повторна проверка в институт в Мадрид.

Междувременно Световната здравна организация предудпеди: "Светът трябва да направи повече, за да се подготви за възможна пандемия от новия коронавирус. Броят на починалите в Китай вече достигна 2 663, а заразените- над 77 000.

Спешни мерки срещу коронавируса и у нас (ОБЗОР)

В Европа, най-тежко засегнатата е Италия. Заразените вече са 229, а смъртните случаи - 7.  

В световен мащаб реагираха и борсите. В Ню Йорк, Индексите „Дау Джоунс” и „Стандард енд Пуърс" понесоха най-тежките си загуби за последните две години.

„За момента не сме свидетели на неконтролирано глобално разпространение на този вирус. Не сме свидетели на тежки заболявания или смърт в големи мащаби. Използването на думата пандемия сега не отговаря на фактите, но със сигурност може да предизвика страх”, заяви Тедрос Аданом Гебрейесус, генерален директор на СЗО.

Д-р Кунчев: Няма българи, завърнали се от области с коронавирус в Италия

Българка в Италия: Страхът от коронавируса е огромен, улиците са безлюдни

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК