Тя ще се проведе по телефона

 Финансовите министри от Г-7 в еврозоната ще проведат конферентен разговор в сряда, за да "координират своите отговори" на въздействието на коронавируса върху световната икономика, заяви френският финансов министър Бруно льо Мер, цитиран от БГНЕС.

"Ще проведем тази среща по телефона, защото трябва да избягваме да пътуваме твърде много, за да може Г-7 да координира отговора си", заяви той.

Готови са резултатите на последните изследвани за коронавирус у нас

Льо Мер каза, че въздействието на коронавируса върху икономиката на Франция ще бъде по-голямо от предишните оценки и обеща правителството да осигури необходимата подкрепа на компаниите. Икономическото въздействие от коронавируса ще бъде "много по-значително" от намалението с 0,1 процентни пункта в годишния растеж, което финансовото министерство беше прогнозирало преди две седмици, каза той.

АНАТОМИЯ НА ВИРУСА: Какви са реалните рискове при заразяване с коронавирус?

Френското правителство очаква 1,3% ръст тази година, докато през декември националната агенция за статистически данни INSEE прогнозира 0,2% ръст през първото тримесечие на 2020 г.

Ръстът на БВП на Франция се забави до 1,2% през 2019 г. след тежкото четвърто тримесечие, което отбеляза спад на производството с 0,1% на фона на осакатяваща транспортна стачка срещу пенсионната реформа.

Въпреки че коронавирусът все още не е затворил или забавил бизнеса на много фабрики извън Китай, той вече е засегнал секторите за пътувания и туризъм.

Известният във Франция музей Лувъра, ключова атракция в една от най-известните световни туристически дестинации, бе затворен в неделя, а един от основните годишни търговски панаири в страната, Парижкият панаир на книгата, който трябва да се проведе по-късно този месец, беше отменен.

Нови случаи на коронавирус в Гърция, първа жертва в Австралия

СРЕЩУ ПАНИКАТА: Как да засилим имунитета си?

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК