Те са се върнали преди дни от Италия

Във Видинско 51 души се намират под домашна карантина, тъй като са се върнали преди дни от Италия, съобщиха от Регионалната здравна инспекция, цитирани от Kmeta.bg. Те са били проверени още на пунктовете на Дунав мост 2 и „Връшка чука”. При влизане у нас са подписали декларация, че остават в домашна изолация и къде ще отидат от границата, посочили са личните си лекари. При поява на симптоми на коронавирус са длъжни да се обадят на личните си лекари или в регионалната инспекция.

Коронавирусът взе 148 жертви в Италия

Всичките завърнали се от Италия работят там от години. От град Брегово сигнализирали, че новозавърнали се разхождат из града и посещават заведенията. При проверка нарушения на домашната карантина не са открити, допълват от инспекцията. Лекарите изтъкват, че е нужно високо съзнание и у завърналите се, за да останат по домовете си определеното им време.

Междувременно областната администрация в Монтана издаде специална брошура с много информация как хората да се предпазят от коронавируса, съобщи губернаторът Росен Белчев. Цветното упътване указва поведението на завърналите се от рискови страни у дома, на улицата, при пътуване.

Нови 21 случая на коронавирус в Гърция

Указанията са написани от лекари и се отнасят до личната хигиена – измиване на ръцете преди и след храна, почистване с дезинфектанти. „Не докосвайте с ръце очите, носа и устата си. Консумирайте само храна, преминала през термична обработка. Избягвайте допир с животни и с хора, които имат температура и кашлят”, пише в брошурата.

„Кметовете на общините в областта са получили указания за почистване на обекти, които не са медицински”, допълни областният управител.

ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА: Отлагат премиерата на новия филм за Джеймс Бонд

Унгария потвърди първи случаи на коронавирус в страната