Някои от хората са с ръкавици и маски

На Централната автогара в София в събота сутрин има пътуващи въпреки обявеното извънредно положение. Някои от тях са с маски и ръкавици, други обаче не спазват дори дистанция от метър. Няма обаче сериозно струпване на хора.

„Предвижването е свободно. Хората са намалели драстично. Преди две седмици един произволно избран автобус пристигаше в София с 30 души, а днес с 6. Хората драстично се отказват от пътувания, за да се предпазят от вируса”, заяви Петър Захариев от Националното сдружение на автобусните превозвачи.

СЛЕД ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ: Какво ще се промени на границите и летището? (ОБЗОР)

Той каза, че загубите за бранша са големи, защото има разходи, но няма приходи. „Възможно е да има и фалити на фирми” , заключи Захариев.

„Движението на тежкотоварни камиони е затруднено. На някои от граничните пунктове мерят температурата на хората. Ситуацията не бива да се подценява, но не трябва да изпадаме и в паника. Тази камиони носят стоки от първа необходимост и захранват пазарите. Трябва да осигурим безпроблемното им предвижване”, каза Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Повече гледайте във видеото