Профилът на френския здравен министър е бил хакнат

Информацията на "Фигаро" и Франс прес, че лекарствата, съдържащи нестероидни противовъзпалителни средства като например ибупрофен и кортизон, могат да влошат състоянието на болните с коронавирус, се оказа недостоверна.

СЗО: Европа е новият епицентър на пандемията от коронавирус

Първоначално в социалните мрежи се появи публикация, в която министърът на здравеопазването на Франция Оливие Веран предупреждава за действието на определен тип лекарствата върху заразените с COVID-19. Оказа се, че профилът на министъра е бил хакнат и информацията, която е разпространена, не е вярна.

МВнР призова сънародниците ни в България и чужбина да не предприемат пътувания

Темата коментира и ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг във ВМА. „Китай е най-опитната страна относно борбата с коронавируса. В китайските препоръки се споменават противовъзпалителни, нестероидни средства, в които влизат и двата медикамента. Това вече е достоверна информация за 80 000 случая. Докато французите работят с неофициална информация. Общото между тримата починали било, че взимали ибупрофен. Извинявайте, това са глупости, пълни глупости”, посочи той. 

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО