УМБАЛ „Александровска“ набира и доброволци, които да помагат в борбата с коронавируса

В УМБАЛ „Александровска“ лекарите организират инициатива, с която да помогнат на здравните работници, техните семейства, както и на доброволците, лекуващи пациенти с коронавирус. Болницата набира и желаещи да помагат в борбата с коронавируса.

В БОРБАТА С COVID-19: „Александровска“ набира доброволци

„Нашата болница е една от четирите на територията на София, които са обявени за първа линия в борбата с коронавируса. Към настоящия момент имаме един пациент, който е диагностициран с вирусната инфекция. Нашата клиника активно участва със своите доброволци в борбата със заразата. Освен чрез доброволци подехме инициатива за събиране на средства за подпомагане на здравните работници и доброволците и техните семейства в този труден момент“, каза д-р Александър Оскар – началник на Клиника по очни болести към УМБАЛ „Александровска“.

„Вчера сутринта стартирахме кампания за набиране на средства за подпомагане на нашите колеги. Правителството също поде тази инициатива и осигурява допълнително възнаграждение. Може би в този случай средствата, които наберем и които ще бъдат предоставени на Лекарския съюз, би трябвало да бъдат обърнати към доброволците, но те ще преценят как да бъдат разпределени“, каза проф. Ива Петкова, председател на Българското дружество по офталмология.

Дете на 9 години е с положителна проба за коронавирус

„Това, което ние правим, е да предложим сметката на Българското дружество по офталмология и да приканим всеки, който би искал да се включи, да дари колкото му е възможно“, посочи още тя.

Желаещите да помогнат, могат да изпратят дарение на следната банкова сметка: 

IВАN: BG95UNCR70001523206626
BIC: UNCRBGSF
Основание: Дарение КОВИД 19

Повече по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО