Д-р Пио Импалиатели е под карантина след работа с пациент с COVID-19

„Чувствам се добре. Положението в Италия е доста по-сериозно от това в България. На хората не е позволено да излизат от домовете си. За да отидеш до хранителен магазин или аптека ти е нужен сертификат, който служи именно за такива спешни случаи. Във всички останали варианти излизането е забранено”, каза в ефира на „Здравей, България” д-р Пио Импалиатели.

Заразените с коронавирус у нас вече са 67 (ВИДЕО)

Според него мерките в Италия са дошли малко късно, а и хората не са спазвали забраната съвестно в самото начало на епидемията. „Добре е, че в България мерките се взеха предварително”, каза той.

„Аз съм от Тоскана, а приятелката ми от Ломбардия. Положението вече е едно и също във всички области там. Тежко е. Пикът в Италия е сега. Всеки ден имаме по 1000 нови болни, а много хора умират. Екипите там са доста подготвени, но много пациенти са с други тежки заболявания, което е причината за смъртността при възрастните. Взетите мерки обаче са сериозно, ако излизаш без разрешение може да бъдеш дори арестуван”, добавя той.

Колко могат да поскъпнат медицинските консумативи?

„Паниката е по-опасна от самия вирус. Трябва всички да останем спокойни и да спазваме мерките, които се вземат. Добре е, че те дойдоха в правилното време и заразата може да бъде ограничена”, завърши Пио.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП