Коментар на председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров и председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков

„Свидетели сме на нещо ново в света. Всички се учат се в движение в ситуацията с новия коронавирус. Може би е редно да вземем пример от дисциплината в азиатските държави, където разпространението е много по-слабо, отколкото в Европа“. Това заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в студиото на „Здравей, България“.

Аплодисменти за медиците ни - всяка вечер в 21ч. (ВИДЕО)

„Според мен мерките, които са взети от държавата, са достатъчни. Въпросът е те да се изпълняват“, посочи още той.

„Стойте на разстояние, разхождайте се по двама навън в хубавото време, все още може да се разхождаме навън“, каза д-р Маджаров.

ЛЕКАРИ ПОМАГАТ НА ЛЕКАРИ: Инициатива за подкрепа на здравните работници и техните семейства

„Коронавирусът не щади никого. Зъболекарите се намират на първа линия даже и преди лекарите, защото лекуват пациенти в аерозолна среда и рискът за инфектиране за нашите колеги е висок, защото сега те страдат от липса на защитни материали, тъй като не се презапасиха“, коментира председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков.

Той напомни, че в интервала 10-13 март са дадени препоръки на зъболекарите как да действат в сегашната ситуация и напомни да се търси зъболекарска помощ в наистина неотложни случаи.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП