Разказ на нашата сънародничка на Острова Петя Шилева

Българка във Великобритания с разказ за обстановката в страната и страха заради пандемията от коронавируса. Презапасяването с хранителни продукти на Острова също е на дневен ред. „Може да се вземат по 2 или 3 бройки от дадена стока. Магазините обявиха, че първият час, след отварянето им, ще бъде само за рисковите групи – възрастните хора. Вериги, които са отворени 24 часа съобщават, че ще затварят, за да зареждат”, разказа Петя Шилева.

Хора се запасяват с хранителни стоки (ВИДЕО)

„Властите във Великобритания казаха, че ще има достатъчно хранителни продукти. Всеки обаче взима по много. Лично аз видях как една жена взе около 15 бутилки с прясно мляко. Тя беше спряна от служителите на магазина, които и казаха, че може да вземе само три”, посочи още Шилева.

Възможна ли е спекулация с цената на хляба?

Според българката в основата на паниката стои липсата на мерки. На това тя отдава безразборното пазаруване. „Надявам се ситуацията да се успокои. Борис Джонсън съобщи, че училищата ще работят за децата на всички доктори и медицински сестри, за да може те да вършат своята дейност”, допълни тя.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП