„Ситуацията е много спокойна”, разказа Джеймс Хюз

„Аз живея в Банско от 16 години. Заради събитията в града, в последните три дни се опитваме да евакуираме британски граждани от зимния курорт. Досега сме евакуирали около 200 души, а днес планираме това да се случи с още 80. Извършваме евакуацията  съвместно с МВР и Община Банско, всичко минава лесно. Ситуацията е много спокойна. Банскалии са вкъщи, а градът се дезинфекцира. Няма ръст на болни хора тук”, разказа Джеймс Хюз.

Разширяват периметъра на блокадата в Банско

Британецът коментира и видеоклип, който показва как български пасажери в самолет попадат в конфликтна ситуация с туристи от Великобритания. „Чувствам се като българин и чувствам огромен срам от този клип. Тези туристи са гости на България и Банско. Мисля, че страната е известна с гостоприемството си. Тези хора не бяха болни, а наши гости. Ние се държахме с тях като говеда”, посочи Хюз. 

БАНСКО ПОД КАРАНТИНА: Как се живее в затворен град?

Има ли нарушения на карантината в Банско?

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП