Влизането и излизането от града са забранени за 14 дни

Разширяват периметъра на блокадата в Банско. Влизането и излизането от града са забранени за 14 дни. Там се допускат само доставчици на хранителни продукти. Въпреки мерките напрежение в курорта няма. 

БАНСКО ПОД КАРАНТИНА: Как се живее в затворен град?

Няма и бедстващи туристи, обявиха от кметството. Всички британци вече са извозени. Осигурени са 1500 маски за многократна употреба в хранителните магазини. И, докато курортът чака края на карантината, хотелиерите са притеснени, че пандемията може да ги доведе до фалити.

Има ли нарушения на карантината в Банско?

„Нямаме формула, по която да имаме път за изход. Много трудно ще бъде. В близките три месеца въобще няма да имаме резервации“, обяви хотелиерът Малин Бистрин. Според него държавата трябва да предприеме спешни мерки и да подкрепи туризма.

„Да бъдат разсрочвани осигуровки, задължения, които в момента самите фирми не могат да генерират. Банките трябва да проявяват разбиране“, каза още той.

Отсега е ясно, че летният сезон в Банско ще бъде нулев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП