Първите бройки вече са готови

Първите 2000 български предпазни костюма ще бъдат готови до средата на следващата седмица. Производството на защитните облекла във военното предприятие в Калофер вече започна. Фирмите поискаха да се осигури зелен коридор за внасяне на необходимите материали у нас.  А през деня мястото провери премиерът Борисов.

Служители на държавната опера в Бургас шият маски срещу коронавируса

На ден ще могат да бъдат произвеждани над 200 костюма. Първите бройки вече са готови. Те ще отидат за хората, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Това обяви премиерът Бойко Борисов при посещанието се в завода.

„Доктори, сестри, санитари се нуждаят от вас. Така, че максимално бързо действайте“, коментира Борисов.

НОВА ИЗМАМНА СХЕМА: Плащаш за маска и ръкавици, а получаваш парцал или зарядно

Доставките на специалния плат за ушиване на защитните облекла от Габрово се изпълняват по график, но шивашката индустрия сигнализира за сериозен проблем - част от поръчания плат - 15 километра мембрана от Тайван и два тона и половина специално лепило от Германия, не могат да пристигнат у нас.

Премиерът се ангажира проблемът да бъде разрешен. Част от тези произведени защитни облекла ще бъдат осигурени за доброволците и здравните медиатори, които подпомагат медиците и органите на реда.

Предприятието има готовност да работи извънредно в събота и неделя.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП