Зрители от цялата страна сигнализираха за препълнени обществени места

Спазва ли се забраната за посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки?Знаете, че според новите разпоредби, в парковете могат да се разхождат само домашни любимци и то при условие, че стопаните им спазват необходимата дистанция.

Пълни паркове и градинки, въпреки забраната на здравния министър. За това ни сигнализираха зрители от цялата страна.

163 са заразените с коронавирус у нас (ВИДЕО)

„Ние се разхождаме, но идва полиция, която ни каза да напуснем парка. Не можеш да седиш само вкъщи, може да превърти човек, малко трябва да се разходим”, разказва минувач.           

“Спират включително и тези с кучета. Спряха и мен и ме предупредиха да го разходя по най-бързия начин общо взето”, коментира друг гражданин.

Освен конна полиция, униформените обикаляха и пеша, за да предупреждават. Оказа се, че голяма част от хората се оправдават с това, че разхождат домашните си любимци.

„Значи може да го изведете, да го разходите за 10-15 минути, да си свърши работата като животно, да се изходи и да си го приберете. Не може цял ден да сме по градинките и парковете и да се оправдаваме и с животното”, коментират от полицията.

Излезлите на разходка в Борисовата градина, се оказаха в пъти по-малко от тези в южния парк. Може би, защото освен конна полиция, имаше и патрул.

За контрола в парковете и градинките, полицията е впрегнала много голям ресурс, обясни главният секретар на МВР.

„Преди малко сме изпратили колегите където традиционно се събират колегите на пикници. Разберете няма как на всеки един гражданин да има служител на РЗИ. Нали за това говорим за самодисциплина, за самоконтрол”, каза Иванов.

И докато МВР следеше за нарушители в градската част, язовир „Суходол”  буквално вреше от рибари.

“То си е пълно, но ние сме на 10 метра един от друг”, споделят те.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП