В Турция полицейският час се прилага само за възрастни и уязвими хора

Лекар от Бергамо, един от италианските градове, най-силно засегнат от пандемията от коронавирус, предупреждава Турция, че може да се изправи пред също толкова унищожителна епидемия, колкото Италия, ако не се предприемат бързи действия, предаде БГНЕС.

"Турското правителство съобщи за 1 872-и случай в страната и 44-та смърт от коронавируса във вторник. Това може да нарасне до сходни нива с Италия, която регистрира 743 смъртни случая за ден във вторник", заяви д-р Лука Лорини от болницата „Папа Йоан“ в Бергамо.

"Правителството трябва да наложи по-строги мерки и турците да останат у дома", предупреждава лекарят.

Втори смъртен случай от коронавирус в Турция

Италия наложи поредица от ограничителни мерки преди седмици, преди правителството да наложи пълно блокиране на 9 март. В Турция полицейският час се прилага само за възрастни и уязвими хора, докато правителството съветва другите граждани да стоят у дома, т.е. с изключение на основния бизнес.

743 смъртни случаи в Италия за един ден

„Скъпи мои турски граждани, бих могъл да ви покажа изображения, за да ви убедя за многото ковчези, които трябва да извозваме до гробищата всеки ден. Нашите крематориуми не смогват. Всеки ден, в който останете у дома, спасявате десетки, стотици, дори хиляди животи. Трябва да поискате правителството да наложи блокиране на движението, без да чакате да го направят“, каза Лорини.

3434 души с коронавирус са починали в Испания

Той заяви, че по време на пика на случаите с коронавирус, отделението му за интензивно лечение в болницата е приемало до 100 пациенти на ден, но този процент е спаднал между 55 и 60. "Един от основните фактори, довел до бързото разпространение на вируса в Бергамо, е бил многолюдният мач на Шампионска лига между местния футболен клуб Аталанта и Валенсия на 19 февруари", каза още лекарят.

Друга основна причина е колко късно строгите ограничения са стигнали до града. "Иска ми се да бяха въведени 15 дни по-рано. Мъртвите също биха искали това", заяви той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП