Водните количества ще са под праговете за внимание

Очакват се краткотрайни повишавания на нивата на реките заради снеготопене и валежи от дъжд в четирите района, на които страната е разделена - дунавски, черноморски, източнобеломорски и западнобеломорски, през следващите дни, но водните количества ще са под праговете за внимание, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

В Дунавския басейн водните количества са около и под праговете за средни води. С водни количества около праговете за високи води е р.Джулюница при с.Джулюница и р Янтра при Габрово.

В Черноморския басейн по-значителни повишения са отчетени на южночерноморските реки Факийска при с.Зидарово и Велека при с.Граматиково. Водните количества на реките в басейна са около и под праговете за средни води. С водни количества около праговете за високи води са южночерноморските реки Факийска при с.Зидарово и Ропотамо при с.Веселие.

МОСВ: Има опасност от поройни наводнения (ВИДЕО)

За Източнобеломорския басейн са отчетени повишения, вследствие на валежи във водосбора на Арда, както и в притоците на река на Марица в долното й течение. Регистрираните изменения на нивата на река Марица в средното и долно течение, както и на р. Въча при градовете Девин, са в резултат от работата на хидротехнически съоръжения. С водни количества около праговете за високи води са Тунджа при Павел Баня, Чепинска река при Велинград, Чепеларска река при с. Бачково, Марица при Пловдив, Първомай и Харманли, както и Арда при гр. Рудозем и при с. Вехтино.

В Западнобеломорския басейн водните количества на реките са около праговете за средни води. С водни количества около праговете за високи води е Елешница при с. Ваксево и Струмешница при с. Струмешница.

Повишени речни нива след дъждовния ден

Колажите с ген. Мутафчийски, разсмели милиони българи (ГАЛЕРИЯ)

НОВА ЗАРАЗА В КИТАЙ: Един човек е починал от хантавирус

Важни телефони за връзка и сигнали за коронавируса

Коронавирус – 6 симптома, които не бива да игнорирате

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

Редактор: