Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу призова правителството да наложи по-строг контрол над града

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е поставен под нарастващ натиск да обяви по-строги мерки, тъй като случаите на коронавирус в Турция се увеличават, съобщава БГНЕС.

Турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа обяви в четвъртък, че броят на новите случаи на коронавирус е нараснал с 1 196, като общо диагностицираните с вируса вече са 3 629. Смъртните случаи в Турция се увеличиха до 75, след като 16 души починаха в четвъртък.

Изтеглят тировете по границата с Турция на новия буферен паркинг

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу призова правителството да наложи по-строг контрол над града, тъй като въпреки предупрежденията за опасността, над милион души все още ползват обществения транспорт в най-големия град на Турция през критичния период.

Членовете на борда на турската Асоциация за индустрия и бизнес (TÜSİAD) призовават Ердоган в писмо да обяви строга общонационална карантина, за да може разпространението на вируса да се забави бързо - което ще позволи на бизнеса по-бързо възстановяване.

Нашествие от котки по празните улици на Истанбул (ВИДЕО+СНИМКИ)

Турската Медицинска асоциация също предупреди, че правителствените мерки за изолация са недостатъчни и го призова да предостави на работниците платен отпуск, за да се предотврати смесването на милиони хора по време на работа.

Тестовете за коронавирус в Турция в четвъртък са с най-висок дял на положителни резултати от началото на тестването в страната - 16%, в сравнение с малко над 11% в сряда.

1196 нови заразени за денонощие в Турция

„Търкиш Еърлайнс“ спря своите полети до Ню Йорк от петък, оставяйки националния превозвач само с четири маршрута в експлоатация по време на глобалната пандемия.

Посолството на САЩ в Турция в четвъртък призова американските граждани в страната да я напуснат възможно най-скоро. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП