Те продължават да са страната, където пандемията се развива най-бързо

СAЩ изпревариха Италия и Китай по брой заразени с коронавирус. Те вече са епицентър на пандемията с над 85 000 случая. За четвърти пореден ден тази седмица броят на починалите расте. От Университета във Вашингтон прогнозират, че вирусът може да убие 81 000 американци. Очакват се сериозни поражения и върху американската икономика.

Борис Джонсън е болен от коронавирус (ВИДЕО)

„Моделът, който сме изготвили за следващите четири месеца, показва сериозен ефект върху смъртността. Прогнозите сочат, че ще имаме 81 000 смъртни случая, а може да бъдат и много повече, в зависимост от обстоятелствата. Очакваме епидемията да се задълбочава до края на май. Прогнозите ни са за евентуален край на епидемията през първата седмица на юни“, заяви Крис Мъри от Университета във Вашингтон.

Доналд Тръмп обясни първото място по брой заразени с добре работещата система за тестване. Той отново изрази желанието си да облекчи скоро ограниченията за бизнеса. „Ще победим този вирус. Вече беше постигнат голям напредък. Благодарение на саможертвата на нашите страхотни доктори, медицински сестри и здравни експерти и на великодушието на хората, ще постигнем победа и бързо ще се върнем на пътя на процъфтяващото ни здравеопазване, сигурност и просперитет за всички граждани. Трябва да се върнем на работа, нашите хора искат да работят, искат да се върнат и трябва да се върнат“, посочи Тръмп.

Вашингтон е готов да освободи някои затворници заради заплахата от COVID-19

Желанието му съвсем не е без основание. Само за седмица в САЩ броят на новите регистрирани безработни достигна невиждани мащаби. 3 300 000 души са подали за първи път молба за помощи за безработни. Това е с 3 милиона повече от предишната седмица. Тези цифри биха могли да бъдат само началото на голям спад за американската икономика.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП