Това смята главният епидемиолог на Министерството на здравеопазването

Разпространение на коронавируса в Русия ще започне да спада в края на април - началото на май, заяви главният епидемиолог на Министерството на здравеопазването акад. Николай Брико пред вестник „Известия”. По думите му тази инфекция действа на същите принципи, както и другите инфекции, предаде БГНЕС.

Рекордни 196 случая на заболели за ден в Русия

„Основният механизъм на пренасяне, въздушно-капковият, и активността на епидемичния процес съществено намалява през топлото време на годината”, обясни той.

В Кремъл има случай на заразен с коронавирус

В четвъртък Мелита Войнович, представителката на Световната здравна организация (СЗО) в Русия, призова хората да се придържат към предпазните мерки и да не се паникьосват покрай заразата. По думите й има далеч по-тежки заболявания и именно съблюдаване на правилата ще помогне за преодоляване на пандемията от новата инфекция.

Британският премиер и министър сред заразените с COVID-19, в САЩ бум на епидемията (ОБЗОР)

Според последните данни на СЗО в целия свят са заразени над 465 000 души, 21 000 са починали. В Русия са регистрирани 1036, от които 703 в Москва. Излекувани са 45 души, а трима са починали.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП