Борис Джонсън продължава да работи от вкъщи

Британският премиер Борис Джонсън и министърът на здравеопазването са  заразени с коронавирус.

Министър-председателят е добре и продължава да работи от вкъщи. В Испания обаче, броят на смъртните случаи скочи рязко. 769 души са починали през последните 24 часа. Заразените в страната са повече от 64 000, а оздравелите – 10 000. Съединените щати се превръщат в център на епидемията. Страната подмина Китай по брой на заразени – там с коронавирус вече са повече от 85 000 души.

Борис Джонсън е болен от коронавирус (ВИДЕО)

Тестът за коронавирус на британския премиер е положителен, а той има леки симптоми. Годеницата му, която е бременна, се намира на друго място и не е при него. Заразен с коронавирус е и британският министър на здравеопазването Мат Ханкок, който също се е поставил в изолация. Във видеопослание в Twitter министър-председателят съобщи, че ще продължи да ръководи държавата от дома си.

„Самоизолирал съм се и това е най-правилното нещо, което трябва да направя. Но не се съмнявайте, че мога да продължа, благодарение на вълшебството на съвременните технологии, да общувам с целия си екип, за да ръководя националната борба срещу коронавируса“, каза Джонсън.

САЩ изпревариха Италия и Китай по брой заразени с коронавирус

Унгария стана поредната страна, която наложи блокада за две седмици, за да спре разпространението на вируса, а Италия обяви 64 % спад на престъпността в сравнение със същия период на миналата година. А Съединените щати изпревариха Италия и Китай по брой заразени с коронавируса и станаха център на пандемията. Университетът във Вашингтон прогнозира, че вирусът може да убие 81 000 американци.

„Моделът, който сме изготвили за следващите четири месеца, показва сериозен ефект върху смъртността. Прогнозите сочат, че ще имаме 81 000 смъртни случая, а може да бъдат и много повече, в зависимост от обстоятелствата. Очакваме епидемията да се задълбочава до края на май. Прогнозите ни са за евентуален край през първата седмица на юни“, каза Крис Мърни от университета.

Доналд Тръмп обясни първото място по брой заразени с добре работещата система за тестване.

„Ще победим този вирус. Вече е постигнат голям напредък. Благодарение на саможертвата на нашите страхотни доктори, медицински сестри и здравни експерти и на великодушието на хората. Бързо ще се върнем на пътя на процъфтяващото ни здравеопазване, сигурност и просперитет за всички граждани. Трябва да се върнем на работа“, каза Тръмп.

От петък Русия спира всички международни полети, морския и железопътен транспорт. Изключение ще се прави само за специалните курсове, които са предназначени да приберат руски граждани от чужбина. От събота пък за една седмица страната затваря всички магазини, с изключение на супремаркетите и аптеките. В Русия са регистрирани 1000 случая на заразени и трима починали.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП