Големи колони автомобили се проточиха от града към селата

Московчани започнаха да бягат от столицата. Големи колони автомобили се проточиха от града към провинцията.

В Москва започна режим на карантина и, понеже тази седмица не се работи заради пандемията, столичани предпочитат да отидат по вилите си. Дачите могат да служат и като убежища за самоизолация. Те не са толкова тесни, колкото апартаментите в града, имат и дворове. Много руснаци вярват, че в провинцията има по-малък шанс да се заразят. Тези, които нямат вили, наемат. Резервациите са скочили с 14% в сравнение с март 2019 г.

Прогнозират спад на епидемията в Русия през април-май

„Запасихме се за 3-4 седмици с всичко необходимо. Не съм купувал суха храна, а хубави продукти - шишчета, пелмени. Няма да ни се наложи да излизаме от дачата един месец. На дачата няма зарази. Нося и ръкавици за еднократна употреба. Много са евтини. Влизам в магазина, пипам някакви повъхности и на излизане хвърлям ръкавиците",каза собственикът на фирма Андрей Вратский. 

Случаите на COVID-19 у нас са вече 379, заразата стигна и Силистра (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП