Магистратите от Окръжната и Районната прокуратура във Варна са взели единодушно това решение

Дарение от набрани лични средства в подкрепа на усилията на лекарите, медицинските сестри, санитарите и лаборантите в инфекциозната клиника към Университетската болница за активно лечение „Света Марина“ във Варна ще направят днес магистратите и съдебните служители от Окръжната и Районната прокуратура във Варна. Решението за дарителската акция за набиране на средства е било взето единодушно от колективите на двете прокуратури.

Все повече хора и компании даряват за борбата с коронавируса

Изборът за подкрепа не е бил случаен. Университетската болница „Света Марина“ във Варна е единственото лечебно заведение в Североизточна България, в която е създадена вирусологична лаборатория за изследване на пациенти за коронавирус, а инфекциозната клиника е единствената във Варненска област, която лекува и проследява пациенти с доказани положителни проби за COVID-19.

Прокурори и следователи дариха общо 230 000 лева за борбата с коронавируса

Преди дарението на Окръжната и Районната прокуратура във Варна дарителска кампания по набирането на лични средства бе проведена и в Апелативната прокуратура, а средствата вече са преведени на университетската болница.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си