В Съединените щати има и най-много регистрирани заразени

Броят на починалите от COVID-19 в Съединените щати вече е по-голям от този в Китай. След големият брой фатални случаи в понеделник и вторник, беше достигната цифрата 4 000 починали. Само във вторник бяха регистрирани 16 000 нови случая на коронавирус.

Съединените щати са страната с най-много доказано заразени, като вируса носят над 180 000 души.

Концертни зали, хотели, общежития и спортни съоръжения се превръщат в болници с помощта на инженерни войски и доброволци. Пандемията все още е далеч от своя пик. Прогнози на специалисти сочат, че коронавируса ще отнеме живота на над 100 000 американци, като някои смятат, че ще са два пъти повече.

Защо в отделните държави процентът на починалите от COVID-19 е толкова различен?

"В Сентръл парк в Ню Йорк се строи болница. Това е полева болница за спешни случаи. Има капацитет да работи и като белодробна болница. В палатките има 68 легла и 8 места за интензивно лечение. Очакваме първите пациенти да бъдат настанени часове след като завършим изграждането. Имаме опит с лекуването на хора в полеви условия. Били сме в Хаити след земетресение и във Филипините след голям тайфун“, каза Кен Айзъкс, вицепрезидент на благотворителна организация.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП