Това заяви на извънреден брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева

Има народен представител с коронавирус. Това е д-р Хасан Адемов от ДПС. Това заяви на извънреден брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„От Щаба препоръчват да се направи тест на всички депутати преди извънредното пленарно заседание, което трябва да се проведе на 2 април“, каза още Караянчева.

Нови 20 случая на COVID-19 у нас, заразените са общо 399

„Има направена организация, информирала съм председателите на парламентарните групи. Утре в две болнични заведения ще се правят тестове на другите народни представители и всички служители на НС“, посочи още тя.

Председателят на Народното събрание съобщи, че в четвъртък ще бъдат тествани всички, работещи в парламента – административни служители, шофьори, стенографи и друг персонал. Ще има решение за работата на парламента, след като излязат резултатите.
 

Отменят задължителното носене на маски на обществени места (ВИДЕО)

Тя отказа да коментира как депутатът се е заразил и какво е състоянието му към момента. „Пожелавам на г-н Адемов бързо оздавяване“, каза Караянчева. 

"Когато предложих НС да не работи - имах точно това предвид. Вирусът не подбира по никаква принадлежност. Някои ме обвиниха, че потъпквам парламентаризма. Когато ви отделих  журналистите, вие ми се разсърдихте, но аз предпочетох да ми се сърдите, но все пак да запазим здравето ви.Народните представители се тестват не защото са специални или богопомазани, а защото имат контакти в избирателните си райони и имат още много контакти.", каза още Караянчева.

Утре няма да има заседание на Комисията по бюджет и финанси, на което трябваше да се обсъди актуализацията на бюджета. Ще има извънреден председателски съвет -  само председателите на политическите сили. 

Действията за бъдещото възобновяване на работата на парламента ще бъдат съгласувани с кризисния щаб.

Свикват извънредно заседание на парламента на 2 април

Десетки жалби срещу новата заповед за задължителното носене на маски

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП