Как го приемат местните?

В русенско село сложиха табели с кръст и надпис „под карантина" по вратите на хора, които не бива да излизат. 

„На бележката има оставен телефон, за да може, ако някой съсед види,че даденият човек излезе, да сигнализира. До този момент всички спазват правилата“, каза в ефира на „Здравей, България" Илиян Хараламов, кмет на село Малко Враново. По думите му 17 души в района са под карантина.

Прикривани ли са заразени с COVID-19 в Банско?

„Общинският щаб взе решението. Целта е да има качествен контрол, за да са спокойни гражданите на общината. Никой не се обидил. Приемат го нормално. Тези домове се наблюдават от много екипи“, поясни Валентин Атанасов, кмет на Община Сливо поле.

Жителите на Малко Враново са около хиляда, много от младите хора работят в Германия и Испания. Само през последния месец повече от 40 човека са се върнали на село, очакват се още да се приберат по домовете си. А кметът е категоричен, че и на техните врати ще бъдат поставени табели. 

Защо две седмици не изследват контактен на заразени с COVID-19? (ВИДЕО)

За бившия здравен министър Мирослав Ненков обаче, мярката е недопустима.  „Стигматизирането на хора, независимо от какво са болни, е простащина!", смята той. 

Репортер: Наталия Йорданова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП