Случаят е на мъж от Бургас, посрещал израелски туристи

В продължение на две седмици мъж, посрещал в Банско израелски туристи, доказано болни от коронавирус, получава отказ да бъде изследван, въпреки кашлицата и изричното настояване да му се направи тест. Мъжът е от Бургас и се е прибрал в родния си град, след като разбрал, че вероятно е контактувал със заразени.

„За съжаление никой не ме потърси, за да проконтролира състоянието ми. Когато сезонът за нас приключи, трябваше да се приберем по градовете. Тогава аз се изследвах лично за себе си и се поставих под 14-дневна карантина”, разказа Бранимир Колев в ефира на "Здравей, България".

ПРЕД NOVA: Ски учителят от Троян, излекуван от коронавирус, разказва за болестта (ВИДЕО)

„Позвъних на 112, откъдето ме прехвърлиха към РЗИ. От здравната инспекция ми казаха да се свържа с личния си лекар, защото той решавал. Той ми каза да си стоя вкъщи, защото ако съм отидел до РЗИ или в Инфекциозно отделение, съм щял да лепна нещо друго и едва ли щели да ме излекуват”, посочи още Колев.  

Мъжът се прибрал от Банско с кашлица, висока температура обаче нямал. „Това ме притесняваше, защото чрез кашлицата мога да заразя всички около мен. Поддържах връзка с личния си лекар 14 дни”, каза той.

Нови 5 заразени с COVID-19 у нас

„Първата седмица, след като разбрах, че съм бил контактен, издирвах къде да си направя тест. Пробата ми засега е отрицателна, което ме радва. Следващ тест никой не ми е казал кога трябва да си направя”, заключи Бранимир.

Целия разговор гледайте във видеото

Репортер: Цеца Алексова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП