САЩ обмислят спирането на полетите в засегнатите от коронавируса райони

Тази и следващата седмица трябва да се очаква голям брой смъртни случаи от коронавирус в САЩ, заяви президентът на страната Доналд Тръмп.

"Ще оцелеем, но тази и следващата седмица ще има много смъртни случаи", каза той пред репортери, предаде БГНЕС. Според президента районите на страната, които нямат големи огнища, молят федералното правителство за повече помощ, отколкото им е необходимо.

Учени отговарят създаден ли е коронавирусът в лаборатория

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че 1000 военни медици ще бъдат разположени в Ню Йорк заради огнището от коронавирус.

Федералната агенция за управление на извънредни ситуации и Министерството на здравеопазването са поръчали производството на 180 милиона маски, обяви Тръмп на пресконференция за ситуацията с COVID-19 в Съединените щати.

Светът, какъвто никога не сме го виждали (ГАЛЕРИЯ)

Доналд Тръмп също добави, че членовете на работната група за борба с коронавируса работят с болници и дистрибутори, за да се уверят, че приоритет се дава на тези, които имат най-голяма нужда. Той подчерта, че 29 милиона дози антималарийни лекарства се съхраняват в националните стратегически складове и могат да бъдат използвани за пациенти с COVID-19.

"Мадисън авеню" в Ню Йорк. Снимка: БГНЕС

Бебе на 1 година сред заразените, болестта стигна и Враца (ВИДЕО)

Американската администрация обмисля възможността да спре вътрешния въздушен трафик в районите, най-тежко засегнати от пандемията от новия коронавирус, обяви още Тръмп.

"Ние приемаме това много сериозно в момента. Работим с губернаторите на щатите, авиокомпаниите. Това е много трудно решение.", заяви американският президент. 

Тръмп поиска от американците да носят маски на публични места

До 4 април броят на случаите на коронавирус на територията на САЩ достигна 277 205, като броя на смъртните случаи е почти 6 600, показват данните на Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ. Според информацията на университета Джон Хопкинс, САЩ са регистрирали близо 302 000 случая. 

Пийте вода за защита от коронавируса

Световната здравна организация на 11 март обяви огнище на нова коронавирусна инфекция COVID-19, а в последствие и пандемия. По последни данни на СЗО в света са регистрирани над 1,05 милиона случая на заболели, почти 57 хиляди души са починали.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си