Те записаха песни за заболяването

COVID-19 в музикалното творчество. Главният герой се появи в попа, регетона, дори в попфолка. Коронавирусът провокира българските изпълнители да му отделят специално внимание.

Един от тях е ексцентричния изпълнител Константин Трендафилов, по-известен като Папи Ханс. „Когато човек е затворен за 1-2 седмици, започват да му хрумват разни истории, свързани с тази изолация. Да поднеса темата през любовна история, така че да е малко по-деликатно“, коментира Папи Ханс.

Световни звезди от музикалната сцена изнeсоха концерти от домовете си (ВИДЕО)

В анимиран клип певицата Гергана Стаменова се вози при генерал Мутафчийски. „Това е човекът, който винаги ни дава най-актуалната информация. Той управлява возилото към изцелението от COVID-19, тъй като клипът е за разпадащия се свят. В текста на песента става въпрос за мъж, който е адски досаден – като коронавирусът, който е на всякъде“, сподели тя.

Лепа Брена призова: Останете си вкъщи! (ВИДЕО)

Попфолкът също отвърна на коронавируса. Младият изпълнител Денис Теофиков записа нова песен, в която възпява началника на Националния оперативен щаб.

Сред изпълнителите се появи и куче, което пее естрада. С песен гони коронавируса и певецът Иво Димчев. Ексцентриочният изпълнител гони заразата в колоритното си видео. скандалната песен е пълна с нецензурни изрази.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП