В Чехия то ще продължи до 30 април, а в Латвия - до 12 май

Парламентът на Чехия удължи до 30 април срока на извънредното положение, въпреки че правителството настояваше той да бъде удължен до 11 май, предаде БТА.

Едномесечно извънредно положение заради епидемията от новия коронавирус беше обявено на 12 април. В сравнение с някои други европейски държави Чехия предприе най-бързо мерки срещу разпространението на заразата, но чешките власти вече обмислят да премахнат някои ограничения, след като броят на заразените вече не расте толкова бързо. В Чехия има далеч по-малко заразени - 4828 по днешни данни - в сравнение със западните й съседи. Увеличаването им за последното денонощие е 5 на сто. Оздравели са 127 души, починалите са 80.  

36-годишен мъж с коронавирус почина в София, заразените у нас са 577

Правителството на Латвия също обяви, че удължава до 12 май режима на извънредно положение, предаде ТАСС. "Виждаме, че с всеки следващ ден заболеваемостта не се покачва рязко, има даже малък спад. Това означава, че предприетите мерки се спазват колективно и действат. Но още сме в условията на епидемия и ще трябва да поработим още известно време, за да я преодолеем с общи усилия", каза латвийският премиер Артурс Кришянис Каринш.

Още един служител на Спешна помощ в София е заразен с коронавирус

До момента в страната има 547 случая с коронавируса, а починалите са трима. Съгласно режима на извънредното положение в страната, действащ до 14 април, международните пътнически превози по въздух, земя и море до и от Латвия са прекратени. С удължаването на срока му разпоредбите не се променят.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП