Инфекциозното отделение на Първа градска болница в Пловдив работи със санитарния минимум специалисти

Не достигат лекари в болницата, която трябва да приема пациенти с коронавурис от Пловдив и областта. Инфекциозното отделение на Първа градска болница работи със санитарния минимум специалисти.

611 с коронавирус у нас, 70-годишна е сред излекуваните (ВИДЕО)

Иванка Антонова работи като медицинска сестра в болница „Свети Мина” в Пловдив. Твърди, че получава 670 лева на месец и е част от медицинския персонал на новосъздаденото отделение за лечение на коронавирус в лечебното заведение. „Нищо не ме мотивира да работя тук. Нямаме къде да се облечем, нямаме елементарни условия за почти нищо. Ако има шанс, просто няма да работя никога тази работа“, казва тя.

До преди две седмици е имало проблем с предпазните облекла и маски за персонала, но на този етап те са снабдени с лични предпазни средства, предимно от дарения.

„Проблемът е самата организация. Това е единственото, което ни притеснява. Смятам, че като медицински работници сме длъжни да помогнем с каквото можем в този кризисен момент“, коментира медицинската сестра Красимира Костадинова.

Лекарите в отделението работят на санитарния минимум.

Масово тестване за коронавирус у нас засега не може да има (ОБЗОР)

„Окомплектовали сме с 60% от задължителния минимум, т.е. можем да командироваме много малко хора без да застрашим дейността на другите отделения на болницата. Продължаваме да търсим още кади за новото отделение“, казва проф. Петър Петров - директор на МБАЛ „Св. Мина” - Пловдив.

Медицинските лица имат и един апел. „Хора, моля, стойте си вкъщи, за да се приберем и ние”, казва Иванка Антонова.

Репортер: Илиян Велков

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП