Много духовници призоваха хората да останат вкъщи

Заради противоепидемичните мерки за първи път на Великден църквите и катедралите ще останат празни. Божиите слова ще достигнат до хората чрез телевизиите и онлайн излъчванията. Много духовници призоваха хората да останат вкъщи. Двама свещеници в малки села около Бордо осветиха с върбови клонки вратите на самотни хора, за да им покажат, че не са сами.

В катедралата "Нотр Дам" няма да има религиозни меси. В петък архиепископът на Париж в присъствието на десетина духовници проведе религиозна церемония.

Във Франция започва военна операция срещу COVID-19

Коронавирусът продължава да се разпространява по света (ОБЗОР)

Над 160 000 полицаи ще бдят за сигурността, тъй като заради хубавото време, много французи започнаха да напускат домовете си. Над 13 000 са вече жертвите в страната от коронавируса, но все по-малко хора постъпват в реанимация. В понеделник президентът Еманюел Макрон ще обяви докога ще бъде карантината във Франция.

Информация: Петя Желева

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП