Равносметка на случващото се, екипът на „Ничия земя“ направи заедно с Маги Халваджиян

Tази седмица екипът на предаването „Ничия земя" потърси отговорите на важни въпроси като: имаше ли човечеството нужда от пандемия, отрезви ли ни, какви са уроците, които научихме и какво следва? Равносметка на случващото се, екипът на „Ничия земя“ направи заедно с Маги Халваджиян.

„Ничия земя“ – Пандемия на село

"Винаги съм бил оптимист. Не вярвам в теории на конспирацията. По-лесно е да мислим, че друг ни го е направил. По-трудно е за психиката да не знаеш откъде е дошло", смята той. Халваджиян сподели, че съветва близките си да мислят, че извънредното положение ще продължи 6 години. Така, когато свърши по-рано, всички ще бъдат приятно изненадани, смята той.

"НИЧИЯ ЗЕМЯ": Проф. Андрей Пантев за COVID-19 и епидемиите в човешкия живот

"Мисля си, че разглезеното ни човечество имаше нужда от тези шамари. Не знам дали по този начин, но смятам, че затварянето вкъщи кара хората да преосмислят много от нещата, които са правили в ежедневието си. Аз самият го правя. Почваш а се радваш на едни дребни неща, на които преди не си обръщал внимание, защото те са даденост.  В един момент животът ти се преобръща тотално", разказва Халваджиян. Според него светът се е разглезил, а пандемията е отрезвяващото нещо, което да "отвори очите" на хората.

„Ничия земя“: Дисекция на паниката

Маги Халваджиян и семейството му спазват всички мерки за сигурност - работят с маски, спазват дистанция, самоизолирали са се, което за продуцента се оказало изключително тежко. Според него, когато кризата свърши, хората ще искат да излязат по улиците, на заведение, да се забавляват, ще имат ентусиазъм да работят. Той вижда и положителната страна на случващото се

Цялото предаване гледайте във видеото.