Google сподели данни за движението на хората след обявеното извънредно положение

Компанията Google сподели данни за движението на хората след обявеното извънредно положение. Използвани са анонимни данни на потребителите, които са дали разрешение на Google да следи локацията им. Данните за България показват как е е променило движението на хората.

66 % по-малко са посещенията в ресторанти, кафенета, търговски центрове, музеи и киносалони. 36 на сто намаление има при посещенията в аптеките и хранителните магазини.

32 % спад има и в разходките в паркове и градските градини. С 58 на сто е намаляло придвижването ни в градския транспорт и железопътната мрежа.

29 % по-малко е отчела статистиката на Google за хората, които отиват на работа. Огромен спад и в авиотранспорта, както у нас, така и по света. 

Терминалите на най-натовареното летище в Европа опустяха

Разликата в трафика за последния месец е видимо осезаема.  През следващите няколко месеца от РВД очакват нулеви постъпления.

И ако миналата година по това време държавното предприятие е обслужвало прелитащ трафик от по 2000 самолета, то сега едва 200-250 от тях минават през въздушното пространство на страната ни.

НЕОЧАКВАН ПРОБЛЕМ: Няма достатъчно паркоместа за приземните самолети (ВИДЕО+СНИМКИ)

Заради COVID-19 през март самолетодвиженията са с 30 на сто по-малко в сравнение с 2019 година. От София прелитаме до най-голямото летище в Европа, това във Франкфурт. От 4 писти работи само една. Невиждано в историята на летището. 

Още по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.