Премиерът инспектира строителен обект на АМ "Тракия"

Използваме хубавото време и по-малкия трафик по пътищата, за да поправим мостовете по магистралите. Това обяви премиерът Бойко Борисов, преминавайки по АМ "Тракия".

Работниците на обекта го увериха, че ремонтните дейности би трябвало да приключат до края на май. От своя страна Борисов изрази надежда през май да отворят хотелите и ресторантите.

"Хем си помагаме с времето, хем тези хора не са на борсата", отбеляза Борисов. Според него, ако всички върви наред, ремонтите на 5-те моста на магистралата ще бъдат завършени. Премиерът се запозна с основните строителни дейности по магистралата. Той изрази възмущението си от старото строителство.

"Не знам как ни е опазил Господ. При едно земетресение жертвите щяха да са много. Виждате в Италия как се срутват мостовете", коментира той.

"Дали сме възможност на тировете да преминават, за да не се прекъсва връзката, колкото и затруднена да е икономиката", информира още премиерът.

От АМ "Тракия" Борисов се отправи към Южната дъга, за да провери докъде е стигнала строителната дейност там.

На входа на София министър-председателят беше посрещнат от директора на СДВР, който го увери, че се налага стриктен контрол на пропусквателния режим в града. Той, заедно с още един служител на реда, придружиха премиера на мотори. Това даде повод на Борисов да се пошегува.

"Внимавайте да не паднете, че ви излъчвам на живо. Това ще е голям хит в мрежата, така ще ни се смеят", пошегува се той. "Като спрем да снимаме и аз ще ги покарам", продължи Борисов.

Премиерът прочете и справка на скъпите автомобили, регистрирани в страната.

"Към днешна дата има 3 коли "Бугати", 241 "Бентли"-та, 123 "Ферари"-та", изреди Борисов и добави, че е искал да защити работниците, а не да убиди някого, казвайки, че работодателите могат да си продадат колите. Според справката колите с марка "Майбах" са 53, "Макларън"- 22, "Ламборгини"- 87, "Мазерати" -311, "Ролс ройс" - 84, "Хамър" - 280, "Ягуар" - близо 4000, "Порше" - близо 5000.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да

получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.