Те са открити при проверка на товарен автомобил

Митнически служители са открили 37 500 контрабандни защитни маски за лице и 34 827 броя етикети, емблеми и облекла с обозначения на световноизвестни марки. Това се е случило при проверка на товарен автомобил на „Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

Заловиха хиляди маски и антибактериален гел на „Капитан Андреево"

Камионът, управляван от български гражданин,  е пристигнал на митническия пункт в петък от Турция. Според представената транзитна декларация, той е превозвал стоки от Турция за Унгария. При извършената щателна митническа проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители откриват в товара на камиона недекларирани и неописани в митническите документи 15 колета, съдържащи 37 500 защитни маски за лице.

Румънски шофьор се опита да прекара 28 000 контрабандни маски през България

В хода на проверката е установено още, че камионът превозва в декларираните колети и 31 809 броя етикети, 1950 емблеми, 648 спортни екипа и 420 тениски  с обозначения  на световноизвестни марки. Етикетите, емблемите и облеклата с обозначения на световни марки са задържани по съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост. Информирани са и притежателите на правата върху тези марки. 

Контрабандните маски са иззети. Срещу шофьора на товарния автомобил, български гражданин с инициали M.А., e съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!