Засега по-малкият брат ще помага в превозването на пациенти и дезинфекцията на помещенията

Тервел Пулев се присъединява към екипа доброволци в болница „Софиямед”, съобщиха от лечебното заведение. При нужда и Кубрат Пулев е готов да се включи в работата. 

Тервел Пулев ще помага в отделението по Спешна помощ, като участва в дейностите по транспорт на пациенти, разделяне на потока хора, санитарно-хигиенни мероприятия и дезинфекция на помещенията.

„Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота”, коментира Пулев пред екипа на болницата.

Снимка: Софиямед

За мотивацията си Пулев споделя, че е продиктувана от факта, че той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс.

„Благодарим на всички наши доброволци, както и на г-н Пулев, които ни подкрепят безвъзмездно в този толкова труден етап от живота на всички ни - и в професионален, и личен план. Това е поредното доказателство, че само заедно можем да се справим със световната пандемия и сме по-силни, когато работим ръка за ръка“, коментира началникът на отделението д-р Иван Христов.

Тервел Пулев започва работата си в звеното от днес.

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!