Ще има ли нови валежи

Пред нас е поредица топли дни. Още днес около обяд термометрите ще ударят стойности между 16 и 21 градуса. Най-топло следобед ще е в крайните райони на Северозападна и Югозападна България. Небето ще бъде ясно, ще има почти незабележим вятър.

От петък до Великден ще е още по-топло. В сутрешните часове ни очаква меко време с температури от 5 до 10 градуса, следобедите - около и над 20 градуса. В северните части на областите по течението на река Дунав температурите ще минат 25 градуса. На Великден времето ще бъде облачно, с потенциал за незначителни превалявания в късните следобедни часове, с по-голяма вероятност в планинските и предпланинските райони. Температурите обаче остават високи.

В началото на следващата седмица ще започне поредният априлски каприз на времето. От север на юг ще се спуска студен въздух, с който температурите ще се понижават. В понеделник ще е топло до ранния следобед. След това ще задуха вятър и от северна на юг ще започнат валежи от дъжд. С падането на температурите в сряда-четвъртък в планинските и предпланинските райони на Западна България ще вали и сняг. Времето в цялата страна ще остане динамично с превалявания, очакват ни по-ниски температури и вятър чак до края на работната седмица.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.