Новите данни са изготвени след сравняване на информацията от всички възможни регистри

Китай увеличи броя на загиналите от коронавируса в град Ухан с 50 процента. Властите в епицентъра на пандемията обявиха, че смъртните случаи са с 1290 повече от досега обявените.

Така жертвите на заразата в града, от който тя плъзна по целия свят, стават 3869. Китайските власти обясняват корекцията на данните с факта, че по време на епидемията в града медицинските власти не са смогвали да опишат и подадат всички случаи на заразени с летален изход.

Гърция в очакване на Великден: Празни църкви, магистрали и летища (ВИДЕО)

Новите данни са изготвени след сравняване на информацията от всички възможни регистри на Китай, включително и на тези за погребенията. Оказало се, че хората, починали извън болниците, не са включени в статистиката.

От самото начало на пандемията китайските власти са обект на критика за умишлено укриване на реалната информация за това колко са заразените и жертвите и мащаба на разпространението на коронавируса.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!